Meijerin Majatalo & Aitat

Paksuniemen meijeri (1904) on rakennus- ja kulttuurihistoriallisesti sekä maisemallisesti erittäin merkittävä museoviraston suojelema kohde. Aluksi meijerissä valmistettiin voita ja vuodesta 1952 toiminta jatkui myös maitomeijerinä. Maidon vastaanotto päättyi Paksuniemessä 1976 kun taas rakennuksen päädyssä olevan myllyn tuotanto jatkui vuosituhannen vaihteeseen.

Nykyinen kahvilarakennus toimi alunperin toimistona ja meijerin isännöitsijän sekä meijjerskan asuntona. Työväki asusteli meijerin päädyssä olevissa kammareissa, jotka nyt on entisöity majoitustiloiksi rakennuksen historiaa kunnioittaen. Meijerin jykevät seinät ja ikkunasyvennykset tuovat huoneisiin persoonallisuutta ja upeita taulumaisia järvinäkymiä. Kesähelteelläkin huoneet pysyvät raikkaina. Majatalolla on oma siisti wc, suihkutilat sijaitsevat alakerrassa.

Langaton nettiyhteys on vieraillemme maksuton.

 

 
Meijerin Majatalo sijaitsee historiallisen myllymeijerin päädyssä pohjoisen Saimaan Jänisselän äärellä. Samassa rakennuksessa on myös Myllymuseo gallerioineen ja historiallinen Meijerisali sekä pop-up myymälä. Näissä tiloissa kuvattiin Markku Pölösen suuren suosion saavuttanutta elokuvaa ”Oma maa” elokuussa 2017. Ikkunoista näkyy vasemmalta alkaen aitat, vierasvenesatama, hileasema, Satamaravintola terasseineen, Satamapuoti, rantapromenadi, Paksuniemen kesäteatteri ja rantasauna privaattihiekkarannalla.

Meijjerskan kammarista avautuvat valoisat näkymät kahvilan pihapiiriin ja Jänisselälle.
105€/vrk.
Tonkkamiesten kämppä on entinen apumiesten majapaikka – hellyyttävän karskia äijämeininkiä.
105€/vrk.
Hilja maitotytön huoneessa eletään kepeää romanttista unelmaa roosan sävyissä.
105€/vrk
Myllärin tupa & kammari tuo mieleen viljapellot, auringon ja sinitaivaan.
Tähän kahden huoneen kokonaisuuteen mahtuu hyvin majoittumaan neljän hengen perhe tai kaveriporukka. Myös lastensänky saatavilla.
175€/vrk.
Aukustin aitta ja Hannan huone tarjoavat edullisen ja eksoottisen yöpymisvaihtoehdon seikkailumielisille.
30€/vrk. per henkilö omilla petivaatteilla.
45€/vrk. meidän petivaatteilla+brunssi.