Vierasvenesatama – Karavaanarialue – Camping

Vieraanvaraisessa Paksuniemessä kaikki satamapalvelut pelaavat täysillä heti jäiden lähdöstä aina syyskuun loppuun. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna vietetään sadonkorjuujuhlia – muistellaan mennyttä veneilykautta, saunotaan, laulellaan karaokea ja tietysti talo tarjoaa sadonkorjuusoppaa!

Paksuniemi on luonteva pysähdys- ja virkistyspaikka pohjoisella Saimaalla Savonrannan ja Joensuun välillä. Etelästä tultaessa Sampaanselältä kannattaa suunnistaa Hämeenselän kautta Kivisalmen kauniisiin maisemiin, jossa voi tutustua Kivisalmen levähdysalueen puistoon muistomerkkeineen ja jatkaa edelleen Jänisselän kautta Paksuniemeen.

Toinen reittivaihtoehto etelän suunnalta kulkee Sampaanselältä Arvinsalmen lossilinjan läpi Jänisselälle. Pohjoisesta Pyhäselältä päin Paksuniemeä kannattaa lähestyä Tikankaivannon ja Tikanselän maisemista tai Vuosalmen kautta Jänisselälle.

Katso kartta tästä: Google Maps – Paksuniemi

Paksuniemi tarjoaa kattavat palvelut niin veneilijöille kuin karavaanareillekin. Myös telttailijat voivat nauttia kauniista järvimaisemista ja monipuolisista aktiviteeteista luonnon helmassa. Karelianpolut on viiden kilometrin mittainen selkeästi opastettu maastopyöräily- ja polkujuoksureitti, jonne pääsee Paksuniemestä luontopolkua tai maantietä pitkin. Kylältä löytyy myös urheilukenttä ja frisbeegolfrata.

Kirkonkylän komeaan keskustaan palveluineen on parin kilometrin matka halki kumpuilevan maalaismaiseman korkealle kukkulalle. Ylimpänä häämöttää v.1851 rakennettu maailman suurimpiin kuuluva puukirkko.

Kesäillan kruunaavat kirpeät löylyt (vuokrattavana on kaksi saunaa hiekkarantojen äärellä) ja makkaranpaisto grillauskatoksessa niemen kärjessä auringonlaskun värittäessä maisemaa.

Tervetuloa – Paksuniemi on POP!